2018 KPSS sınavına Kimler başvurabilir?



KPSS başvuruları başladı. KPSS sınav ücretleri hangi bankalara yatırılacak? ÖSYM tarafından temmuz ayında yapılacak 2018 KPSS için başvuru tarihleri açıklandı.2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik, 2018 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Başvuruları başladı.

KPSS için başvurular başladı. 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için Temmuz 2018 tarihlerinde; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT),Temmuz 2018 tarihinde yapılacaktır. 2018-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2018-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir. Sınava başvuru işlemleri,Mart 2018 başladı. Mart 2018 tarihinde sona erecektir. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinde yayımlanacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır.

Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. KPSS başvuruları başladı son başvuru tarihi Mart 2018. Peki KPSS başvuru ücretleri ne kadar ve başvuru hangi banklara yapılacak? KPSS başvuruları başladı. 2018 KPSS'ye başvuracak adaylar Mart'a kadar başvuru işlemlerini yapabilirler. Peki KPSS ücreti bu sene ne kadar ve başvuru ücretleri hangi bankaya yatırılacak? 2018 yılı KPSS başvuruları için her oturuma 60 lira ödenmişti. Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuruları bugün başladı. ÖSYM'nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) Mayıs'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise Temmuz'da gerçekleştirilecek. KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri yarın başlayacak,Mart'ta sona erecek. Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.

KİM NE KADAR ÜCRET ÖDEYECEK?

Geçen yıl;

Genel Yetenek-Genel Kültür : 21 Mayıs 2017, Saat: 10.00, 130 dakika, 60,00 TL
Eğitim Bilimleri : 21 Mayıs 2017, Saat: 14.30, 100 dakika, 60,00 TL
KPSS Alan Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler,
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) : 27 Mayıs 2017, Saat: 10.00 40,00 TL
KPSS Alan Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra
(Hukuk, İktisat, Maliye) : 27 Mayıs 2017, Saat: 14.30 40,00 TL
KPSS Alan Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah
(İşletme, Muhasebe, İstatistik) : 28 Mayıs 2017, Saat: 10.00 40,00 TL
ÖABT TARİHİ, SINAV SAATİ, SINAV SÜRESİ VE SINAV ÜCRETİ: 16 Temmuz 2017,
Saat: 10.00, 75 dakika, 60,00 TL
(ÖABT’ye katılmak isteyen adayların, KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına
da katılmaları zorunlu olduğundan, en az 180,00 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir.)
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL
olarak ödenmişti.Bu sene için olan ücret bilgileri detaylarına kılavuzdan ulaşabilirsiniz.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen 6 Kasım 2010 tarih ve 27751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca, yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların da 2018-KPSS’ye kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. ÖSYM'nin internet sayfasındaki sınav takvimine göre, KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) Mayıs'da, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise Temmuz'da gerçekleştirilecek. KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumdaki adaylar başvurabilecek. ÖABT dahil KPSS'ye başvuru işlemleri Mart'ta başlayacak,Mart'ta sona erecek. Başvurular, ÖSYM merkezleri ve "www.osym.gov.tr" internet adresinden yapılabilecek.

DİKKAT ! Ücretlere %18 KDV dahildir. Kılavuzda yer alan ücretlerin dışında; yeniden şifre edinme, sonuçlara veya sorulara itiraz, belge çıkarma vb. nedenlerle, adaylardan alınacak diğer ücretler, ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından belirlenir ve ÖSYM'nin İnternet sayfasından kamuoyuna duyurulur. Başvuru merkezleri ve bankalar tarafından, kılavuzda ve ÖSYM'nin İnternet sayfasında belirtilen ücretlerin dışında herhangi bir işlem için adaylardan ücret talep edilemez. Başvurusunu veya tercihini yapmayan, başvurusu veya tercihi geçersiz sayılan, sınava girmeyen veya giremeyen, sınava alınmayan veya sınavdan çıkarılan, sınavda başarı sağlayamayan veya sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ödeme yapmış olan adayların ödedikleri ücretler geri verilmez/devredilmez. Ücretlerin doğru/yanlış yatırılmasının sorumluluğu adaya aittir. Başvuru merkezleri tarafından başvuru işlemini yapan adaydan sadece 3,00 TL başvuru hizmeti ücreti alınır, başvuru esnasında fotoğraf ve şifre için ayrıca ücret alınmaz.

KPSS NEDİR? KİMLER BAŞVURABİLİR?

KPSS, açılımı Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortak bir sınav sistemidir. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. KPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, anayasa gibi kollardan oluşur. Ama KPSS’ye giren herkes bu kolların hepsinden sorumlu değil. Hangi alana başvuru yapılmışsa, o alan adına yeterli olacak bölümlerden sınava girilir. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir. KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır.

KPSS A GRUBU KADROLARI

Bakanlıklar, başbakanlık, genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir. Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız KPSS’ye girmelisiniz. Sonrasında da tercih edilen/ kazanılan kurumların kurum içi sınavlarına girmek durumunda da kalınabilir.

KPSS B VE C GRUBU KADROLARI

KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirilir. Lise mezunu ve dengi okullar KPSS B ve C grubuna göre kadrolanacaktır. Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır. KPSS, Genel Yetenek, Genel Kültür, Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere 14 ayrı daldan oluşmaktadır. Öğrenci, KPSS'ye Müracaat edilecek alana göre birini seçmek zorundadır. Genel Kültür ve Genel Yetenek kısmına ise bütün öğrencilerin girmesi zorunludur

2018 KPSS Başvuru Kılavuzu İndirmek için Tıklayınız

2018 KPSS Başvuru İşlemleri için Tıklayınız