Engelli öğretmen atama başvuruları nereden yapılacak?
2016 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre 250 engelli öğretmen ataması yapılacak.
Bu yıl yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) katılan adaylardan 250 engelli öğretmen alımı yapılacak.
Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu´nun 48´inci maddesinde belirtilen genel şartlar ile EKPSS ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ileÖğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde belirtilen özel şartları taşımaları gerekiyor. Buna göre, başvurular 14-17 Haziran 2016 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan elektronik başvuru formunu doldurmak suretiyle yapılacak.
Başvuruda adaylardan, lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesi, pedagojik formasyon ve 2016 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecek, ayrıca halen herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacak. Ancak, ataması yapılan engelli öğretmen adaylarının göreve başlama işlemleri esnasında öğretmenlik yapıp yapamayacaklarına ilişkin sağlık kurulu raporunu ibraz etmeleri gerekiyor.
Atamalar, adayların tercih ettiği illere ilan edilen kontenjan sınırlılığında EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacak, ataması yapılan öğretmenlerin görev yerleri valiliklerce belirlenecek.
Eşleşen İçerik
Son yorumlar
- cevap anahtarına nasıl
2 years 46 weeks önce - Devlet Personel Başkanlığı,
3 years 3 weeks önce - şifremi unuttum ne
7 years 30 weeks önce - KPSS GEÇERLİLİK
7 years 31 weeks önce - şifremi unuttum
7 years 31 weeks önce - Şifreyi unuttum
7 years 31 weeks önce - kpss
7 years 31 weeks önce - Sifremi
7 years 31 weeks önce - şifre değişikliği
7 years 31 weeks önce - tarih sorusu
7 years 34 weeks önce
Yeni yorum gönder