Merkezi KPSS Yerleştirmesi dışına çıkarılan atamalar



Hangi kurumlar, 1999 yılından bu yana yapılan merkezi memur yerleştirmelerinden istisna tutuldu.

Sınavın adı KPSS....

Tercihlerin adı ise Merkezi Memur Yerleştirmesi...

Merkezi Memur Yerleştirmesi, ÖSYM tarafından yürütülüyor. KPSS puanı ile alım yapmak isteyen kamu kurumlarının kadroları bu yerleştirme sırasında, bir tercih kılavuzu ile duyuruluyor.

Merkezi Memur Yerleştirmesinde, ÖSYM başvuruları internet üzerinden alıyor. Sonuçlar da yine bir kaç gün içinde, puan ve tercih üstünlüğüne göre, adaylara açıklanıyor. Adaylar sözlü veya uygulamalı sınava tabi tutulmuyor.

Aşağıda son yıllarda, Kanun veya Bakanlar Kurulu Kararıyla Merkezi Memur Yerleştirmesi dışına çıkarılan kadro ve pozisyonlara yer verilmiştir.

1- Orman Genel Müdürlüğü mühendis kadroları, (En yüksek puanlı 3 katı adaya sözlü sınav)

2- Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü mühendis kadroları, (En yüksek puanlı 3 katı adaya sözlü sınav)

3- Orman Genel Müdürlüğü Orman Muhafaza Memurluğu kadroları, (En yüksek puanlı 4 katı adaya sözlü sınav)

4- Emniyet Genel Müdürlüğünde, Emniyet Hizmetleri Sınıfı haricindeki kadrolu veya sözleşmeli personel kadrolarına yapılacak atamalar, (En yüksek puanlı 5 katı adaya kadar sözlü sınav)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanlığının tüm memur ve sözleşmeli personel pozisyonlarına (70 ve üzeri puan almış adaylar arasından, en yüksek puanlı 4 katı adaya sözlü sınav)

6- İşçi alımları (En yüksek puanlı 3 katı adaya sözlü sınav)

7- Eski SHÇEK'in sosyolog, çocuk eğiticisi, sosyal çalışmacı, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişimcisi, öğretmen, diyetisyen, hemşire, diğer sağlık personeli ve din görevlisi unvanlı pozisyonlarında istihdam edilecek personel (10 katı adaya sözlü sınav)

8- 4/B'li statüde alım yapılan Arşiv uzmanı, çözümleyici, imam-hatip, insan hakları uzmanı hukukçu, Kur'an kursu öğreticisi, müezzin-kayyım, mütercim, mütercim-tercüman, programcı, sınav hizmetleri uzmanı, sistem çözümleyicisi, sistem programcısı, tapu arşiv uzmanı, tercüman ve yurt yönetim personeli kadroları (10 katı adaya sözlü sınav)

9- Belediyelere, 5393 sayılı Kanun uyarınca alınan sözleşmeli personel, ((KPSS şart değildir)

10- TSK ve Kuvvet Komutanlıklarına sivil memur alımı (Uygulamalı ve sözlü sınav)

11- Adalet Bakanlığı merkez ve taşra birimlerindeki memur kadrolarına (Zabıt katipliği, cezaevi katipliği ve daktilograf kadroları için uygulamalı sınava 20 katı, sözlü sınava ise 3 katı aday çağrılmaktadır. Mübaşir ve şoför kadroları için sözlü sınava 10 katı aday alınmaktadır)

12- POMEM'lere fakülte mezunları arasından öğrenci alımı. (Uygulamalı ve sözlü sınav)

13- Karayolları Genel Müdürlüğünün Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarına (En yüksek puanlı 3 katı adaya sözlü sınav)
Memur Atamaları