KPSS'ye Nasıl Çalışabilirim?
Kpss’de Başarılı Olmanın Formülü Nedir? Kpss’de uzun uğraşlar sonucu başarılı olmuş bir eğitimci olarak elimden geldiğince bazı hususlara değinmek istiyorum. Çünkü forumlarda ve sosyal medyada bu konuda özellikle çoğu adayın belirli bir yöntem izleyememekten ve konular arasında dağılmaktan nasıl bir çalışma yöntemi ile başarılı olacağını bilemediğini fark ettim.
Arkadaşlar öncelikle şunu söylemeliyim ki, Kpss ya da öabt hangi alandan ya da braşdan sınava giriyorsanız girin, kesinlikle 1 senede başarılı olunacak tamam hallettim denilebecek bir sınav değil. Tabi 40-60 arası bir puan atanmanız için yetiyorsa o ayrı. O zaman şöyle söyleyelim. 75 ve üstü puanları hedefliyorsanız kendinizi bu puanı bu sene alamadım artık her şeyin sonuna geldim gibi bir düşünce kaptırmanız yanlış. Çünkü kpss tamamen her sene üzerine konulan yeni konulardan deneyimlerden ve sınav anındaki strateji ve zaman yönetiminden oluşan bir eleme sistemi. İlk senesinde 60 puan alıp 4. senesinde 90 puan alıp en cok istedği şehre atanan derece yapan bir çok arkadaşımız var.
Arkadaşlar birçok adayın sınava gilk girişinde istediği puanlara ulaşamamasının temel nedeni bana göre şu: Lise ve üniversite hayatında eğitimdeki klasik ezberci test- vize- final anlayışı. Bundan sonrasını daha anlaşılır ve açıklayıcı olması açısından maddeler halinde sıralayacağım:
1-Kpss belirli bir branşdan belirli bir kitaptan belirli bir sayfalar arasındaki içerikten oluşan sorular bütünü değil.
2- Tam da bu nedenle kpss’ye çalışırken örneğin coğrafya testini çalışırken, bağıl nem konusunu atlayayım biraz karışıkmış zaten daha önce hiç sormamışlar gibi mantık sizin sınavda başarısız olmanız adına yapacağınız ilk hata olacaktır.
3-Kpss’de sorulmayacak soru yoktur. Türkçe testinde 18. yüzyılla ilgili bir tarih sorusu gelirken, tarih sorusunda güncel bir edebiyat bilgisi sorulabiliyor. Ya da güncel bilgiler dediğimiz son 6 soruda 15. yüzyılda yaşamış Kopernik ile ilgili bir soru çıkabiliyor karşımıza. Bununla baş edebilmenin tek yolu şudur: Alan branş zaman dilimi gözetmeksizin genel kültüre kesinlikle büyük bir ilgi beslemeniz ve detayları araştırmanız.
4-Bence en önemli madde: Müfredat ve yayınevlerinin kpss kitaplarıından çok, Kendiniz kitap okuma alışkanlığını kazanmalısınız. Örneğin geçen yıl yapılan yani 2014 Kpss sınavında sadece 6-7 soru Kitap-Yazar bilgisinden gelmiştir. Bu kitapların hiçbirini okumayan bir aday bile kitaplara biraz ilgisi olsaydı kulak dolgunluğuyla kendisini binlerce adayın önüne geçirecek cevapları işaretlemiş olabilirdi…
KPSS Hazırlık
- 2017 KPSS Çözümlü Coğrafya Soruları
- 2017 KPSS için Bilinmesi Gerekenler
- 2017 KPSS Lisans Deneme Sınavı İndir!
- 2017 KPSS Sınavı Konu Dağılımları
- 2017 KPSS'ye Çalışmaya Nereden Başlayayım?
- 2017 Lisans A Grubu Deneme Sınavı İndir
- 2018 KPSS Alan Bilgisi Deneme Sınavı
- 2018 KPSS Coğrafya Başlıca Tektonik Ovalar
- 2018 KPSS Coğrafya Önemli Ders Notları
- 2018 KPSS Deneme Sınavları İndir!
- 2018 KPSS Sınavını Daha Çok Hangi Ders Belirleyecek?
- 2018 KPSS Soru ve Cevap Merkezi - KPSS GÜNCEL BİLGİLER-SINAV HAZIRLIĞI
- 2018 KPSS Tarih Dersi Kısa Bilgiler
- 2018 KPSS'ye Çıkmış Sorular ve Cevapları ile Çalışılarak Sınava Hazılanın
- 2018 KPSS'ye Hangi Kaynaklardan Çalışmalıyım?
- 2018 Önlisans, Lisans Deneme Sınavı ve Çözümleri
- Coğrafya KPSS Pratik Bilgiler
- Eyüp Belediyesi'nden ücretsiz KPSS kursu
- I. Dünya Savaşı Sonu Yapılan Antlaşmalar Hangileridir?
- Kopya çekilen KPSS öncesi ÖSYM dinlenmiş
- KPSS – İslam Tarihinde İlkler (2017'ye Hazırlık)
- KPSS – İslamiyet Öncesi Türk Tarihi Özeti (2018'e Hazırlık)
- KPSS 2017 Sınavına Güncel Genel Kültür Sorularıyla Hazırlanın
- KPSS 2017'ye Nasıl Çalışmak Gerekir?
- KPSS A Grubu için Hazırlık Yapanlar Bu Kaynaklardan Yararlanabilirler
- KPSS A Grubuna mı Yoksa KPSS B Grubuna mı Çalışmalıyım?
- KPSS b ye nasıl hazırlanmalı?
- KPSS Coğrafya Kısa Kısa Bilgiler
- KPSS Coğrafya Kodlamaları (2017 Hazırlık)
- KPSS çadırı'nda sınava hazırlanıyorlar