2014
2018 KPSS'ye Kim Hangi Düzeyde Girecek?
KPSS'ye neden girmemiz gerekiyor?
Kamu kurumlarında memur, sözleşmeli personel veya diğer statülerde görev almak isteyen vatandaşların KPSS'ye girmeleri gerekmektedir.
Başvuru belirleme tablosu
Aşağıdaki tabloda sol sütunda hangi durum size uyuyorsa ona göre sağ sütundan lisans ve diğer öğrenim düzeylerindeki başvuru imkanınızı öğrenebilirsiniz:
B grubu memurluk nedir?
Kamuda uzman, müfettiş, hakim, kaymakam gibi unvanlar dışında çalışan personel B grubu personeldir. VHKİ, bilgisayar işletmeni, sosyolog, psikolog, kimyager, mühendis, teknikeri, teknisyen, şoför, kaloriferci, hizmetli, memur, ambar memuru, güvenlik görevlisi gibi unvanların hepsi B grubu memurluk unvanlarıdır.
KPSS Türkçe Sözel Mantık Soruları Nasıl Çözülür?
En fazla kafa yoracağımız soruların başında sanırım sözel mantık soruları geliyor. Sorular aslında oldukça basit! Sadece hız ve hemen düşünmek gerekiyor. Genelde 8 tane çıkan sözel mantık soruları kafa yorucu olduklarından dolayı sonlara doğru bırakılmamasını tavsiye ederim. Mental yorgunluktan dolayı kafayı toparlayamayıp yanlış düşünmeniz çok büyük bir ihtimal.
Sözel mantık sorularında izleyeceğiniz en mantıklı yöntem hemen bir tablo oluşturma ve verilenleri hızlı bir şekilde doldurma. Daha sonrasında sorular genellikle ihtimal üzerine kurulu olup hangisinin olup olmayacağını sorar. Bu yüzden kesin değerleri yazın ihtimalleri tabloya yazmayın, yazarsanız da kenara yazın.
2018 KPSS Soru Dağılımları Nasıl Olacak?
ÖSYM tarafından KPSS LİSANS sınavında Pazar günü uygulanan alan testlerinde soru sayısının 30 olarak belirlenmiştir. Bu yolla çok uzun olması sürekli itiraz konusu olan sınav sürelerinin de azaltılması sağlanmıştır. Bu doğrultuda, 2018-KPSS Lisans sınavından itibaren alan testlerinin soru sayısı ve sınav süresi aşağıdaki gibi olacaktır.
Pazar Günü Uygulanacak Alan Testleri ve Soru Sayıları
Pazar Sabah (160 dakika) Pazar Öğleden Sonra (160 dakika)
Hukuk (30) Çalışma ekonomisi ve Endüstri İlişkileri (30)
İktisat (30) Ekonometri (30)