KPSS Sınav Giriş Belgesi Çıkarmak için TIKLA- 2019 ÖSYM



2019 KPSS Sınav Giriş Belgesi Çıkartma işlemlerinizi ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr/) internet adresinden edinebilecek.

2019 ÖSYM-KPSS Sınav Giriş Belgesi Çıkartmak için Lütfen Tıklayınız

ADAYLARIN YANLARINDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER

Sınav girerken adayların yanlarında 2019 KPSS Sınava Giriş Belgesi, nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekiyor.

Adaylar, ÖSYM'nin (https://ais.osym.gov.tr/) internet adresinden, her oturum için sınava giriş belgelerini ayrı ayrı edinebilecekler. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.

Sınava girecek adayların binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

KPSS SIRASINDA SORULARI ÇÖZERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

KPSS daha çok bilgiyi ölçen değil, dikkati ölçen bir sınavdır. Birçok aday sınavda yaptığı küçük hatalardan dolayı atanamaz. Sınavdan sonra sorulara bakınca yanlış yaptığı soruların ne kadar basit olduğunu fark eder.

Bunun için;

1- Genel Kültür sorularını çözerken kendi kafanıza yâda ideolojinize göre yorum yapmayın. Tarih dersinde esas olan resmi ideolojidir.

2- Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sorularını çözerken sorularda kilit kelime arayın. Çünkü her soru cevabını içinde barındırır.

3- Ölçme ve Değerlendirme sorularını soru kitapçığının üzerine işlem yaparak çözün. Sınav sonunda çözümde hata olup olmadığına mutlaka bakın.

4- Mümkünse sorular bittikten sonra geriye dönüp cevap değiştirmeyin

5- Her zaman şık eleme yoluna gidin.

6- Sınavda bazen adayda Genel Kültür-Genel Yetenek bölümünde zaman yetmeyecek hissi doğar ama çoğu zaman bu böyle olmaz. Telaş etmeyin, saatle uğraşmayın

7- Vatandaşlık soruları genellikle sınavın kaderini belirler. Bu nedenle soruyu bilmiyorsanız dahi mantıklı cevabı bulmaya çalışın. Bir iki saniye düşünün. Muhakeme yapın

8- Bir soru da iki şık arasında kaldıysanız o soruya mutlaka cevap vermeye çalışın.

9- Her adayın sınavdan önce kesin bir stratejisi olmalı. Hangi sırayla hangi soruları çözeceğinize siz karar verin. Önce Matematik Mi? Türkçe mi? Genel kültür mü? Kişiden kişiye değişir. En doğru yol; en iyi olduğunuz alandan yada en iyi olduğun dersten başlamaktır.

10- Kendi alanınız diye bir bölümdeki bir soruya dakikalarca takılmayın. Herkes her soruyu bilemez. İnat veya hırs yapmayın. Daha sonra dönünce o sorunun ne kadar basit olacağını göreceksiniz.

11- Sınav sırasında asla önünüzdeki yâda arkanızdaki adayla muhabbet veya sohbet etmeyin. Kopya vermeye veya almaya çalışmayın. Salon başkanı sizin haberiniz dahi olmadan sınavınızı iptal edebilir.

12- Sınavda kan şekerinizi aniden arttıracak yiyecekler yerine, kan şekeriniz düzenli tutacak ürünler tüketin. Örneğin ÖSYM'nin verdiği şekerler, sınav süresince ağzınızda kalsın. Yavaş yavaş emin.

13- Sınav sırasında sorular size zor gelirse mutlaka çözülen soru alanını değiştirin.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum.