2018 KPSS/ÖABT Sınav Giriş Belgesi İndir
KPSS sınavına girerken adayların yanlarında bulundurması gereken belgeler nelerdir? İşte adayların merak ettikleri sorular...
a) 2018-KPSS/ÖABT SINAVA GİRİŞ BELGESİ:
2018-KPSS ve ÖABT'ye başvuran adaylar için katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden, ilgili sınav/test tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.
Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.
Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.
Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar İnternet'ten edinebileceklerdir. Adaylar İnternet'ten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
b) NÜFUS CÜZDANI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:
Adayın sınava girebilmesi için ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur.
Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan güvenlik kodu bulunan geçerlilik tarihi dolmamış resmi Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar kabul edilecektir Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacaktır.
Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınavda kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır.Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM Temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
KPSS başvuru formu almak için hemen tıkla. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecekler. 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik, sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılacak. Aday başvuru formuna ve kılavuzuna haberimizden erişim sağlayabilirsiniz. KPSS başvurusu hakkında merak edilen tüm bilgiler burada. İşte KPPS başvuru yapma ve başvuru formu alama işlemleri.
2018 KPSS/ÖABT Sınav Giriş Belgesi İndirmek için Tıklayınız
KPSS ÖABT
- 2017 Alan Sınavında Sınıf Öğretmenlerine Soru Sorulacak Alanlar
- 2017 KPSS lisans ve KPSS ÖABT Başvuru Tarihleri Açıklandı mı?
- 2017 KPSS ÖABT Sınavı Sonuçlarına İlişkin Sayısal Bilgiler
- 2017 ÖABT Alan Sınavı Soruları ÖSYM
- 2017 ÖABT Hangi Branşlarda Uygulanacak?
- 2017 ÖABT Hangi Branşlarda Yapılacak?
- 2017 ÖABT KPSS Hangi Branşlarda Olacak?
- 2017 ÖABT Ne Zaman Uygulanacak?
- 2017 ÖABT Sınav Soru ve Cevapları İndir!
- 2017 ÖABT Sınavı Ne Zaman ve Nerelerde Yapılacak?
- 2017 ÖABT Sonuçları Açıklandı mı?
- 2017 ÖABT’ye Girecek Adaylara Önemli Uyarılar!
- 2017 Sınıf Öğretmenliği Alan Sınavı Konuları Belli Oldu
- 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik / ÖABT Sonuçları Tıkla Öğren
- 2018 Alan Bilgisi Sınav İçeriği Nasıl Olacak?
- 2018 KPSS Kaç Oturum Ücretler Ne Kadar?
- 2018 KPSS ÖABT Sınav Giriş Yerleri Açıklandı mı?
- 2018 KPSS Öğretmenlik Tercih Sonuçları TIKLA-ÖĞREN!
- 2018 KPSS/ÖABT Sınav Giriş Belgesi İndir
- 2018 ÖABT Sınavı Genel Bilgileri
- 2018 ÖABT’ye Hangi Alandan Kaç Kişi Girdi?
- 2018 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Derslere Göre Konu Dağılımı
- 2018 Sınıf Öğretmenliği Alan Sınavı Örnek Soruları ÖSYM
- 2019 ÖABT Alanları ve İlgili Lisans Programları Tıkla Öğren
- Coğrafya ÖABT'de açılan davanın ilk bölümü sonuçlandı
- Eğitim Fakültesi Mezunları KPSS'de Daha da mı Başarılı?
- En çok hangi öğretmenler işsiz?
- Hangi statüde çalışanlar öğretmenliğe KPSS puanıyla başvurabilecek?
- KPSS 2017 ÖABT Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
- KPSS 2018 ÖABT Branş Sıralaması TIKLA-ÖĞREN!