KPSS başvuru formu alma ve 2018 KPSS başvuru bilgileri







KPSS başvuru formu almak için hemen tıkla. Adaylar ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecekler. 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik, sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılacak. Aday başvuru formuna ve kılavuzuna haberimizden erişim sağlayabilirsiniz. KPSS başvurusu hakkında merak edilen tüm bilgiler burada. İşte KPPS başvuru yapma ve başvuru formu alama işlemleri.





KPSS başvuruları başladı. KPSS başvuru formu almak isteyen adaylar haberimizden ulaşabilirler. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavı hakkındaki merak edilen tüm soruların cevapları haberimizde. Başvuru koşullarına ve başvuru formuna haberimizden erişebilirsiniz. 2018 KPSS sınavı Temmuz tarihlerinde yapılacak. İşte KPSS başvuru yapma ve KPSS başvuru formu alma işlemleri.





2018 KPSS ADAY BAŞVURU FORMU ALMAK İÇİN TIKLA


2018 KPSS KILAVUZUNU GÖRMEK İÇİN TIKLA


2018 KPSS A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLA





KPS BAŞVURU KOŞULLARI





Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS'ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.





KPSS BAŞVURU İŞLEMLERİ





Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.





ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar; başvuru işlemlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.





ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ile sistemde mevcut eğitim bilgisinde düzeltme/değişiklik olan adaylar başvuru işlemlerini bir başvuru merkezinden yapacaklardır.





* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.





** Eğitim bilgisi: Daha önce yapılan ÖSYM sınavlarına başvuru yapmış adayların eğitim bilgileri ÖSYM sisteminde bulunmaktadır. Eğitim bilgileri alanında yapılacak tüm bilgi girişleri resmi belgeye dayalı olduğundan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adayların, eğitim bilgilerini gösterir resmi belgelerinin onaylı bir örneğini yanlarında bulundurmaları ve belgelerinin onaylı bir örneğini Aday Başvuru Formu ekinde başvuru merkezi görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir. Bu belgeler, teslim alındığı tarihten itibaren en az 1 takvim yılı başvuru merkezlerinde saklanacak, ÖSYM tarafından talep edildiğinde başvuru merkezlerince ÖSYM'ye gönderilecektir. Bunun dışında başvuru merkezlerine Aday Başvuru Formu veya herhangi bir belge (sağlık raporu vb.) teslim edilmeyecek, gerekli hâllerde bu belgeler doğrudan ÖSYM'ye gönderilecektir.





DİKKAT! Başvuru merkezlerince eğitim bilgilerinde yapılacak tüm işlemler resmî belgeye dayalı olarak başvuru işlemi aşamasında yapılır. Başvuru işlemi yapıldıktan sonra bu bilgilerde ekleme/değişiklik/düzeltme yapılmaz.





Merkezimize gönderilen değişiklik/düzeltme talepleri, öğrenim durumuna ilişkin bilgi ve belgeler işleme alınmaz.Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.





Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.





Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.





Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için Mart 2018 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için Mart 2018 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.





DİKKAT: Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bu adayların bina/salon atamaları yapılmayacak ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.





KPSS BAŞVURU TARİHLERİ VE ÜCRETLERİ





BAŞVURU SÜRESİ : Mart 2018





SINAV TARİHİ : Mayıs - Temmuz 2018





SINAV SAATİ : Sabah oturumları 09.30, Öğleden sonra oturumları 14.00





KPSS AYAY BAŞVURU FORMU ÖRNEK RESMİ











ÖABT SINAV ALANI ADI VE KODU





ÖABT'ye katılacak adaylar, bu alanda sınava katılacakları alanı ve kodunu yazacaklardır.





ÖABT Sınav Yapılacak Alanlar





Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile Devlet Personel Başkanlığı (DPB) arasında, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” kapsamında imzalanan protokol uyarınca 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin (ÖABT) uygulanacağı alanlar;Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen ve Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği olarak belirlenmiştir.





ÖABT SINAV MERKEZİ TERCİHİ SINAVA DENKLİK PUANI İÇİN KATILMA DURUMU





Yükseköğretim Genel Kurulu kararı uyarınca, yurt dışından almış olduğu diplomasının denkliği için KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılması gereken adaylar bu alanı işaretleyeceklerdir. Bu amacı taşımayan adaylar, bu alanı boş bırakacaklardır. Bu alanda işaretleme yapan adaylara “Denklik" puanı hesaplanacak, bu alanda işaretleme yapmayan adaylara “Denklik" puanı hesaplanmayacaktır.





MEZUN OLDUĞU ÜLKE ADI VE KODU





SINAVA DENKLİK PUANI İÇİN KATILMA DURUMU alanında işaretleme yapan adaylar, bu alana mezun olunan ülke adı ve kodunu Tablo-5'den bularak yazacaklardır


.


BİR KAMU KURUMUNDA ÇALIŞMA DURUMU





Bir kamu kurumunda çalışanlar aşağıdaki seçeneklerden kendilerine uygun olanı işaretleyeceklerdir. Diğer adaylar boş bırakacaklardır.





1) Bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum.





2) Bir kamu kurumunda sözleşmeli kamu personeli olarak çalışıyorum.





3) Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışıyorum.





PUAN HESAPLAMASINDA KULLANILACAK YABANCI DİL BİLGİSİ





Birden fazla dilde YDS puanı edinmiş olan adayların en yüksek YDS puanı, YDS ağırlığının olduğu KPSS puanı hesaplamalarında değerlendirmeye alınır. Bu adaylardan diğer dildeki YDS puanının hesaplamaya katılmasını isteyenlerin bu isteklerini bu alanda belirtmeleri gerekmektedir. Başvurudan sonra bu bilgilerinde değişiklik olan adayların ise kullanılmasını istedikleri YDS puanını sınavdan önce Merkezimize dilekçe ile iletmeleri gerekmektedir.