ÖSYM KPSS Giriş Yerleri Ne Zaman Belli Olacak 2017?
KPSS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ
2017 ÖSYM KPSS Giriş Yerleri Belli Oldu mu? 2017 KPSS Sınavları yaklaştıkça adaylarında sınav heyecanı gün gün artıyor.KPSS 2017 Sınavlarına bir aydan daha az bir zaman kaldı.Önümüzdeki sene (2017 KPSS) sınavlarıyla alakalı değişik söylemler olsa da hazırlıklarını bu sene için yapan adaylar,2017 KPSS Giriş Yerleri açıklandı mı,ÖSYM KPSS Giriş Yerlerini ne zaman sorgulamaya açacak,KPSS 2017 Sınav Giriş Yerleri açıklandı mı gibi birçok soruya cevap bekliyorlar.KPSS Giriş Belgesi Çıkarmak için Tıklayın...
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) KPSS Sınav Giriş Yerleri ve Belgelerini açıklıyor .ÖSYM'nin resmi (https://ais.osym.gov.tr/) sitesinden, KPSS Sınav Giriş Yerleri ve Belgelerini almak için kpssgiris.com sitemizden erişim sağlayabilirsiniz.
ÖSYM artık yapacak olduğu sınavların sınavların giriş belgelerini sınavdan en az 10 gün önce yayımlıyor.Adaylar bu sene,2017 KPSS Giriş Belgelerini yine sınavdan en az 10 gün önce ÖSYM'nin resmi sitesinden edinebilecekler.Peki KPSS Giriş Belgeleri 2017 açıklandı mı,KPSS Giriş Belgesi Ne Zaman Gelir 2017, ÖSYM KPSS Giriş Belgeleri ve Yerleri belli olur olmaz aşağıda vermiş olduğumuz link yardımıyla 2017 KPSS Sınav Giriş Belgelerinizi çıkartabilirsiniz,
---ÖSYM KPSS GİRİŞ YERLERİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ---
KPSS Sınavına Giriş İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
-KPSS ve ÖABT’ye başvuran adaylar için katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenmektedir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden, ilgili sınav/test tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.
Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.
Hiçbir aday Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremez. Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacıyla sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü kendisine kolaylık sağlayacaktır.
Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecektir. Sınava Giriş Belgesini kaybeden adaylar tekrar İnternet’ten edinebileceklerdir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri Sınava Giriş Belgelerinin renkli veya siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin ön yüzündeki ÖSYM tarafından belirlenmiş bilgiler hariç ön ve arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunduğu takdirde adayın sınavı geçersiz sayılacaktır.
NÜFUS CÜZDANI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:
Adayın sınava girebilmesi için ilgili oturuma ait Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur. Nüfus cüzdanı veya pasaport dışında, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, çipli, manyetik şeritli, 16 rakamdan oluşan baro kart ve 7 rakamdan oluşan güvenlik kodu bulunan geçerlilik tarihi dolmamış resmi Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar kabul edilecektir Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın sınav görevlilerince kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, adayın sınavda kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM Temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır. Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
Kpss Sınavına girerken adayın yanında bulundurması yasak olan evraklar nelerdir?
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına,
-çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla,
-cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla,
-her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla,
– kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.
(Engelli/sağlık sorunu olan adaylardan sınava engeli/sağlık sorunu nedeniyle bir araç gereç vb. ile girmesi gerekenlerin, kılavuzun “ENGELLİ/SAĞLIK SORUNU OLAN ADAYLAR VE SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİ FORMUNUN DOLDURULMASI” maddesini dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.). Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak, yukarıda belirtilen araç gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaktır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu tür araç gereç ve eşyaları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav binaları/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtlarının gerektiğinde kanıt olarak kullanılacağı unutulmamalıdır. Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Tüm adaylar ÖSYM’nin İnternet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne ve 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine uymak zorundadır.
KPSSkpss 2014 sınav giriş yerlerikpss 2015 sınav giriş yerlerikpss 2016 sınav giriş yerlerikpss giriş belgesi 2014kpss giriş belgesi 2015kpss giriş belgesi 2016kpss giriş belgesi sorgulamakpss giriş yerleri 2014kpss giriş yerleri 2015kpss giriş yerleri 2016kpss yerleriosym kpss giriş yeri 2014osym kpss giriş yeri 2015osym kpss giriş yeri 2016ösym giriş yerleriösym giriş yerleri 2014 kpssösym giriş yerleri 2015 kpssösym giriş yerleri 2016 kpssösym kpss giriş belgesiösym kpss giriş yerleriösym sınav yerleriösym yerleri
KPSS Lisans
- 2017 KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) ne Zaman?
- 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınav Sonuçları
- 2017 KPSS Başvuru Tarihi- ÖSYM Kayıt İşlemleri
- 2017 KPSS Başvuru Ücreti Ne Kadar / Hangi Bankaya Yatacak?
- 2017 KPSS Başvuru ve Sınav Tarihleri ne Zaman?
- 2017 KPSS Giriş Ücreti Ne Kadar?
- 2017 KPSS hafta sonu yapılacak
- 2017 KPSS Kapsamı Nasıl Olacak?
- 2017 KPSS Konuları Hangileri?
- 2017 KPSS Lisans Başvuru Tarihleri Açıklandı
- 2017 KPSS lisans konuları nelerdir?
- 2017 KPSS Lisans Sınav Sonuçları Tıkla Öğren!
- 2017 KPSS Lisans Sınavı Ne Zaman?
- 2017 KPSS Lisans Sınavı Sonuçları Açıklandı mı?
- 2017 KPSS puan türleri nelerdir?
- 2017 KPSS Sınav Soru Dağılımları Belli Oldu
- 2017 KPSS Sınav Yorumları! KPSS Soruları zor muydu? Kolay mıydı?
- 2017 KPSS Sınavı Başvuru Tarihleri ne Zaman?
- 2017 KPSS sonrası A grubu adaylar ne yapacak?
- 2017 KPSS Soru ve Cevapları 21 Mayıs
- 2017 KPSS-A (Alan Bilgisi) Soru ve Cevapları Yayımlandı mı?
- 2017 KPSS'de hangi ders belirleyici olacak?
- 2017 KPSS'ye Bireysel Başvuru Nasıl Yapılır?
- 2017 KPSS’de Ekonometri Testi Yok Mu?
- 2017 KPSS’ye Mezun Olmadan Başvuru Yapılabilir mi?
- 2017 ÖSYM KPSS Başvuruları Başladı mı?
- 2017 ÖSYM KPSS Giriş Belgesi Nasıl ve Nereden Alınır?
- 2017 YDS'ye Girenler 2018 YDS'ye Girmeli Mi?
- 2018 KPSS A Grubu puan türleri nelerdir?
- 2018 Kpss Başvuru Tarihleri (ÖSYM Takvim) Tıkla Hemen Öğren